Dutch only - Algemene handleiding DS Templates

Hoe kan ik informatie publiceren op mijn beeldscherm(en)? (stap voor stap)

Stap 1: Na het inloggen op het platform word je automatisch doorgestuurd naar het overzicht 'Templates maken'. 'Templates maken' is een overzicht van alle beschikbare templates/sjablonen. Je kunt vanuit dit overzicht een template aanklikken om te bewerken.

Stap 2: Na het kiezen van de template die je wilt gaan bewerken, wordt je doorgestuurd naar onze editor. In deze editor kun je de gekozen template bewerken. Vaak wordt hierin de inhoud aangepast, de afbeelding en mogelijk de kleuren van de template.

Bij het bewerken van een template is het belangrijk om deze te voorzien van een naam. Verder naar beneden kun je vensters openklappen door erop te klikken. Zie inhoud -- > tekst bijvoorbeeld.

Stap 3: Na het openklappen hiervan kun je de tekst aanpassen. In dit geval een titel en paragraaf 1 en 2. Wanneer je de inhoud aanpast in editor wordt dit rechts daarvan direct weergegeven in live-preview. Deze preview laat 1 op 1 zien hoe de template later wordt weergegeven op je beeldscherm(en).

Stap 4: Na het aanpassen van de teksten is het mogelijk om de afbeelding aan te passen. Je klikt hiervoor op 'achtergrondafbeelding' en vervolgens op 'bibliotheek'.

Na het openen van de 'bibliotheek' is het onderstaande venster zichtbaar. In dit venster vind je allereerst je eerder gebruikte afbeeldingen. Je kunt op 'Uploaden' klikken om je eigen afbeeldingen te gebruiken of op Pixabay om gebruik te maken van gratis stockfoto's.

Stap 6: Na het aanpassen van de afbeelding ben je (mogelijk) klaar met het aanpassen van de template. Je kunt deze opslaan door onderin op de het grote opslaan icoon te klikken. Na het opslaan van de template wordt je automatisch doorgestuurd naar 'Mijn Templates'.

Stap 7: In 'Mijn templates' vind je alle opgeslagen templates. Je kunt in dit niveau de opgeslagen templates bekijken door op het 'oog' icoon te klikken of je kunt de template opnieuw aanpassen door op het 'potlood' icoon te klikken.

Stap 8: Wanneer je op het 'oog' icoon klikt wordt het onderstaande beeld weergegeven. Om uit deze preview te komen kun je op de achtergrond klikken, zie hieronder:

Stap 9: Vervolgens wil je een template gaan publiceren op het beeldscherm. Dit doe je door een template toe te voegen aan een speellijsten. Je kunt een template toevoegen in een speellijst door naar het niveau 'speellijsten' te navigeren en vervolgens op het 'potlood' icoon van de juiste speellijst te klikken.

Stap 10: Na het klikken op het 'potlood' icoon zit je in de speellijsten, zie hieronder. Je ziet in dit overzicht de al gepubliceerde templates. Deze worden afgespeeld of zijn ingepland om later afgespeeld te worden. Om een nieuwe template toe te voegen aan deze speellijst, klik je op 'slide toevoegen':

Stap 11: Na het klikken op 'slide toevoegen' krijg je alle opgeslagen templates te zien. Dit zijn alle templates uit 'Mijn templates'. Om een template toe te voegen in de speellijst, selecteer je de template en geef je aan hoeveel seconden deze vertoond mag worden op het beeldscherm.

Advies: Lees de template zelf en ga na hoeveel seconden je hebt gedaan om de tekst te kunnen lezen. Dit aantal seconden doe je x2. Bijvoorbeeld: eigen leestijd = 10 seconden x 2 = 20 seconden publiceren in een speellijst.

Stap 12: Wil je deze template altijd laten afspelen? Klik dan op het groene 'opslaan' icoon. Wil je de template inplannen voor een specifieke periode of herhalend laten terugkomen op tijdstippen en dagen? Zet dan de selector uit van 'Speel altijd af'. Na deze uit te schakelen wordt een planningsvenster geopend, zie:

Geef hier de gewenste planning en klik op het 'opslaan' icoon. De template wordt toegevoegd aan de speellijst. Vervolgens kun je de volgorde van de template aanpassen door te slepen en te plaatsen.

Stap 13: De template wordt nu afgespeeld op het beeldscherm. Om een beeld te krijgen hoe dit eruit ziet in de totale presentatie kun je naar het niveau 'Beeldschermen' navigeren. Vervolgens vind je hier alle installaties/beeldschermen. Om een preview te bekijken van dat specifieke beeldscherm klik je op het 'oog' icoon.

Stap 14: Vervolgens zie je een preview van het beeldscherm. Je kunt deze weer afsluiten door op de achtergrond buiten de preview te klikken. In deze preview wordt exact vertoond hoe lang template duren. Om versneld door de presentatie te gaan, kun je de pijlknoppen gebruiken rechtsonder van de preview.

Article Details

Article ID:
Category: